Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 7 December 2020

  Wat zijn nitril handschoenen?

  Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en is uitermate geschikt voor werkzaamheden in de medische zorg of voor het werken met chemische stoffen. Het voordeel van nitril handschoenen is dat het geen latex bevat. Hierdoor is het een ideaal alternatief voor mensen met een latexallergie. Volgens Royal Brinkman is 25% van de dragers allergisch voor latex handschoenen of kan een allergie ontwikkelen door het dragen.

   

  In de volksmond worden de nitril handschoenen ook rubberen handschoenen of wegwerphandschoenen genoemd. Ze zijn te herkennen aan de goede pasvorm en de zeer sterke scheurweerstand. De scheurweerstand is zelfs sterker dan bij latex handschoenen en daardoor hebben de rubberen handschoenen een langere levensduur. Dit zorgt ervoor dat je een beschermt  en veilig gevoel krijgt wanneer je werkt met chemicaliën of in contact komt met patiënten met bacteriën of virussen.

   

  Wat is het verschil tussen nitril en latex handschoenen?

   

  Wat is het verschil tussen nitril en latex handschoenen?

  Naast dat de scheurweerstand bij nitril handschoenen sterker is en het ideaal is voor mensen met een latexallergie, zijn de handschoenen ook betrouwbaarder dan latex handschoen. Dit komt doordat de handschoenen meteen scheuren wanneer er een gaatje in zit. Hierdoor weet je gelijk wanneer de handschoenen geen bescherming meer bieden. Dit is handig wanneer je werkt met schadelijke chemicaliën of in contact komt met bacteriën en virussen.

   

  Bij latex handschoenen is dit niet het geval. De handschoenen zijn veel elastischer dan nitril handschoenen en, ondanks dat je de handschoenen makkelijker aan kunt trekken, zorgt het ervoor dat de gaatjes maskeert worden wanneer er gaatjes ontstaan. Dit betekent dat het niet opvalt dat je niet meer beschermt wordt door de handschoenen. Daarentegen zijn latex handschoenen goedkoper dan nitril handschoenen.

   

  Wanneer moet ik nitril handschoenen gebruiken?

  • Wanneer jij of jouw patiënt een latexallergie hebt/heeft
  • Wanneer je werkt met voedsel
  • Wanneer je werkt met geneesmiddelen, waaronder cytostatica en hormooncrème
  • Wanneer je werkt met bloed en andere lichaamsvloeistoffen
  • Wanneer je werkt met bepaalde chemische stoffen

   

  Wanneer moet ik nitril handschoenen gebruiken?

   

  Waarom zijn nitril handschoenen blauw?

  Nitril handschoenen zijn blauw zodat ze opvallen tijdens werkzaamheden met geneesmiddelen of voedsel. Als er scheuren ontstaan in de handschoenen, kan dit direct geconstateerd worden en kan het productieproces stopgezet worden. Stukjes van de handschoenen kunnen vermengd worden met het eindproduct wat kan leiden tot ernstige gevolgen. De opvallende blauwe kleur voorkomt dit.

   

  Wat is synthetisch rubber in nitril handschoenen?

  Synthetisch rubber is een ander woord om te zeggen dat de rubber door mensen is gemaakt. Volgens Tesa zijn één van de nadelen van natuurrubber in vergelijking met synthetisch rubber dat natuurrubber naar verloop van tijd veroudert. Het elastiek valt uit elkaar nadat het hard en brokkelig wordt. Synthetisch rubber veroudert niet en verandert niet wanneer het warm of koud wordt.

   

  De voordelen van nitril handschoenen

  • Scheurt meteen bij een gaatje
  • Sterke scheurweerstand
  • Bevat geen latex
  • Ongepoederd/poedervrij

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen