Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 30 November 2020

  Mondkapjes verplicht vanaf 1 december

  Het kabinet wil het dragen van een mondkapje in restaurants, musea, winkels en theaters verplichten vanaf 1 december. Dit wordt gedaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De verplichting van het dragen van een mondkapje bestond al in het openbaar vervoer, maar is nu ook verplicht bij stations, bus- en tramhaltes. Vanaf 1 december geldt de mondkapjesplicht voor iedereen van 13 jaar of ouder. Niet naleven betekent een boete van 95 euro.

  Een mondkapje is een masker dat de neus en mond volledig bedekt en is ontworpen voor het tegengaan van de verspreiding van virussen. Hierbinnen is een verschil tussen een medisch mondmasker en een niet-medisch mondmasker. Een medisch mondkapje is bedoeld voor de zorg, terwijl niet-medische mondkapjes geschikt zijn voor gebruik in het openbaar vervoer, in winkels en op school. Bij Pharmacity verkopen we CE gecertificeerde mondkapjes die voldoen aan de Europese Norm en het advies van de RIVM. Een faceshield bedekt de mond en neus niet volledig en kan daardoor niet gebruikt worden als alternatief van een mondmasker. 

   

  Momenteel is het dragen van een mondkapje niet verplicht en dit betekent dat je geen boete kunt krijgen. Vanaf 1 december geldt de mondkapjesplicht en dit betekent dat iedereen vanaf 13 jaar of ouder een boete krijgt, wanneer hij of zij de regels niet naleeft in een publieke binnenruimte, stationsgebouw of luchthaven. Maar er zijn een aantal uitzonderingen waarbij het dragen van een mondmasker niet verplicht is, dit is:

   

  • In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van een godsdienst.
  • Tijdens lessen in het onderwijs, met uitzondering van de leraar of lerares wanneer hij of zij een ronde door het klaslokaal loopt.
  • Bij contactberoepen waar de anderhalvemeter-maatregel niet realistisch is, zoals huisartsen en fysiotherapeuten. 

   

  Daarnaast zijn er uitzonderingen van de verplichting tot het dragen van een mondmasker. Het geldt namelijk niet voor mensen die, vanwege een ziekte of beperking, het mondkapje niet kunnen opzetten of dragen. Het dragen van mondkapjes is ook niet verplicht tijdesn het optreden, repeteren, sporten, acteren en het geven van een interview op tv of radio. De plicht geldt in eerste instantie voor drie maanden, waarbij verlenging niet mogelijk is. Blijkt het dat er geen medische noodzaak meer is, zullen de regelingen worden ingetrokken.

   

  Heb jij nog mondmaskers nodig voor jezelf en het gezin of koop je in voor jouw praktijk of bedrijf? Bekijk hier het assortiment van Pharmacity of neem contact met ons op voor specifieke vragen!

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen